Inlagda päron med saffran och vanilj
Igår blev päronen ifrån Isaks föräldrars trädgård inlagda. Väldigt lätt, och gott! ;-) Det doftade saffran i hela lägenheten, och påminde mig verkligen om att julen börjar närma sig nu.
Jag tänkte dela med mig av receptet. Om någon skulle få för sig att testa! :-) Receptet är ifrån Ica.se
Jag tänkte dela med mig av receptet. Om någon skulle få för sig att testa! :-) Receptet är ifrån Ica.se
- Ca. 2 kg små päron
- 2 vaniljstänger
- 2 liter vatten
- 6 dl socker
- 1 dl färskpressad citronjuice
- 3 pkt saffran
- 4 stjärnanis
- Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull. Lägg i päronen. Sjud under lock 10–15 minuter, tills päronen är nätt och jämnt mjuka.
- Ta upp päronen och lägg dem i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll på lagen och förslut. Förvara i kylen.

