Inlagda päron med saffran och vanilj

Igår blev päronen ifrån Isaks föräldrars trädgård inlagda. Väldigt lätt, och gott! ;-) Det doftade saffran i hela lägenheten, och påminde mig verkligen om att julen börjar närma sig nu.
Jag tänkte dela med mig av receptet. Om någon skulle få för sig att testa! :-) Receptet är ifrån Ica.se

  • Ca. 2 kg små päron
  • 2 vaniljstänger
  • 2 liter vatten
  • 6 dl socker
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 3 pkt saffran
  • 4 stjärnanis
  1. Skala päron, men behåll skaften på. Skär ett snitt på längden i vaniljstängerna och skrapa ut fröna. Koka upp vatten, socker, färskpressad citronjuice, saffran, stjärnanis, vaniljstänger och frön i en kastrull. Lägg i päronen. Sjud under lock 10–15 minuter, tills päronen är nätt och jämnt mjuka.

  2. Ta upp päronen och lägg dem i varma, väl rengjorda glasburkar. Häll på lagen och förslut. Förvara i kylen.
 
                                     
 
 
 
 

Kommentera här