Mitt liv med mops. (snart iallfall! ;-))

Jag tänkte berätta lite roliga saker! Och lite mer allvarliga...

2015 har varit det bästa året på väldigt länge, och jag mår faktiskt jättebra. Jag jobbar på ett psykiatriboende i finaste Burgsvik och trivs superbra! 
Isak jobbar vanligtvis säsong i Visbys hamn som serviceman men har precis fått en tillsvidaretjänst och kommer att börja på Toftagården som vaktmästare den 5de oktober. 
Vi bor tillsammans i en jättefin tvåa i Visby och det finns så mycket plats för våra olika hobbysar. 
 
 
 
Det som är det allra roligaste av allt är att vi om ca. 4-6 veckor kommer att få hem våran lilla mops. Vi var på besök vid uppfödaren idag, och fick hälsa på dom små.
Jag och Isak har under ca. 2 år drömt om att få skaffa oss en hund. Vi bestämde oss ganska snabbt att det var en mops vi ville ha. Vi började kolla runt, och läsa på lite fakta. Dom är just nu väldigt attraktiva och därför har det blivit populärt att man importerar främst mopsar ifrån utlandet. Det är fullt lagligt men det har tyvärr gjort att det tillkommer många olika sjukdomar och att det är många mopsar som tyvärr behöver operera sig pågrund av att de har för täta näsborrar, för mjuk gom, och andra anledningar.
Det har gjort att det är många vetrinärer har skrivit under på "trubbnosuppropet". De vill alltså kortsagt att aveln för trubbnosiga hundar och katter skall avta lite för att dessa raser åter igen ska bli friska. Det tråkiga i detta är tyvärr att det är många BRA uppfödare som får ta en del negativa ord. 

Vi har som sagt, letat efter och pratat med många uppfödare och det tar ett tag innan man hittar rätt och känner sig trygg.
Om du själv är intresserad utav att köpa en mops, fralla, perserkatt rekommenderar jag att inte ha bråttom. att man frågar mycket om tidigare kullar, och om föräldrarna och gör efterforskningar på t.ex skk. Jag rekommenderar också att du skall köpa en hund ifrån en uppfödare som du har mycket kontakt med, och som du kan ställa frågor till. Och självklart att du kan få träffa iaf mamman till valparna.

Vi hittade våran uppfödare (som bor på Gotland) på facebook faktiskt, och hon är superduktig och jättebra! Vi kommer att ha mycket kontakt i framtiden! :-)
Jag tackar så mycket i förväg om ni aldrig därför frågar mig om varför vi köpte mops, eller säger att vi är djurplågare pga att vi accepterar aveln av trubbnosuppfödsel. Vi kommer att föralltid älska våran mops!!

Ser veeeeerkligen fram emot när våran lilla krabat kommer hem till oss, och innan dess.. får man se lite på bilder! ;-)